recept: Fokhagymás szűzpecsenye sóskával, Kifőzde
Fokhagymás szűzpecsenye sóskával
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

A húshoz:
40 dkg sertés szűzpecsenye,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
3 dkg zsír, őrölt bors, só

A sóskához:
1 kg sóska, 0,7 l tej 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, liszt, cukor, só, ételízesítő

35 dkg spagetti


Forró zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, utána az apróra vagdalt fokhagymát is belekeverem és 1 percig ezt is sütögetem.
Ha ez megvan, a kisujjnyi csíkokra vágott húst beleteszem és erős tűzön 8-10 percig forgatom.
Ezután rendesen megsózom, megborsozom és felöntöm 1 dl vízzel. Fedő alatt, kislángon kb. 1 óra alatt készre párolom.
Közben a spagettinek felteszem a főzővizet, ahogy felforrt, bele is teszem a tésztát és készre főzöm.
Ezalatt elkészítem a sóskamártást:
A megmosott, megtisztított leveleket egy kis fej lereszelt vöröshagymával forró zsíron addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz.
Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve. Ezután beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és felöntöm tejjel. Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről.
Tálaláskor a mártással bőven leöntött spagetti tetejére szedem a húst, így kínálom.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sóskamártás

Saját elképzelés.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.03.15. Utoljára frissítve: 2009.03.15.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:24:19 - 2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez