Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
A húshoz: 40 dkg sertés szűzpecsenye, 3 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, őrölt bors, só A sóskához: 1 kg sóska, 0,7 l tej 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, liszt, cukor, só, ételízesítő 35 dkg spagetti |
Forró zsíron megfonnyasztom a kockára vágott hagymát, utána az apróra vagdalt fokhagymát is belekeverem és 1 percig ezt is sütögetem. Ha ez megvan, a kisujjnyi csíkokra vágott húst beleteszem és erős tűzön 8-10 percig forgatom. Ezután rendesen megsózom, megborsozom és felöntöm 1 dl vízzel. Fedő alatt, kislángon kb. 1 óra alatt készre párolom. Közben a spagettinek felteszem a főzővizet, ahogy felforrt, bele is teszem a tésztát és készre főzöm. Ezalatt elkészítem a sóskamártást: A megmosott, megtisztított leveleket egy kis fej lereszelt vöröshagymával forró zsíron addig sütöm, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintem egy-két evőkanál liszttel és így párolom pár percig, folyamatosan kevergetve. Ezután beleteszek 5-10 kávéskanál kristálycukrot, 2-3 kávéskanál ételízesítőt és felöntöm tejjel. Hagyom, hogy még egyet forrjon és kész is, leveszem a tűzről. Tálaláskor a mártással bőven leöntött spagetti tetejére szedem a húst, így kínálom. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|